joi, 16 august 2007

Maserati MC12 Corsa cu “piper” Edo

Maserati MC12 Corsa cu “piper” Edo
Producatorul italian a intrat in competitia FIA GT in 2004 cu MC12. Conform regulamentelor, masina de cursa trebuia sa aiba la baza o versiune de strada, produsa in cel putin 25 de exemplare.

Varianta legala a aparut, deci, in acelasi an, dar fanii inraiti au fost profund dezamagiti cand au dat peste un Enzo recarosat si eviscerat de putere (630 CP).

Edo Karabegovic, fondatorul Edo Competition, s-a numarat printre fanii amintiti, declarand la acea vreme ca “doar usile si suprafetele vitrate au fost nimerite; restul e de c*c*t”.

Hotarat, insa, sa schimbe situatia, omul nostru a lansat mai intai MC12R, o varianta de 700 de cai (in 2006), apoi in luna februarie a acestui an a dus nebunia mai departe cu MC12XX, capabil de nu mai putin de 800 de cabaline insetate de cea mai buna benzina de curse si un adversar pe masura lui Ferrari FXX.

Ieri, Edo Competition a lansat ultima varianta a bolidului Maserati – Edo MC12 Corsa – ce-si are radacinile in masina aniversara pe care firma italiana a prezentat-o ca sa comemoreze victoria din seria GT1, obtinuta in 2006.

Corsa are un V12 de 755 CP si cantareste cu 400 kg mai putin decat un MC12 normal, o reteta pe care pana si Karabegovic o considera un real succes, tocmai de aceea n-a intervenit deloc asupra propulsorului.

Maserati MC12 Corsa cu “piper” Edo
A inlocuit, in schimb, sistemul de evacuare cu unul in totalitate nou, care se termina cu doua tevi de 10 cm in diametru. Pe langa ca aeriseste eficient bijuteria de agregat cu 12 cilindri, noua evacuare vine insotita si de o telecomanda cu care sunetul sau poate fi ajustat dupa preferintele proprietarului, adica sa urle foarte sau super tare...

Noi mai sunt jantele, de 19 toli pe fata si 20 pe spate, de culoare neagra, respectiv discurile de frana ceramice, de care e mare nevoie daca tinem cont de viteza maxima de 326 km/h.

Cei carora le plac ciferele vor fi incantati de cuplul maxim de 740 Nm (obtinuti la 5.500 rpm), care confera masinii acceleratii ametitoare (0-100 km/h sub 3 secunde, 0-200 km/h in 6 secunde).

Vor fi produse in total 12 unitati, la care se mai adauga 3 prototipuri, pentru echivalentul a 1.200.000 euro per bucata. Cine are ambitii de pilot adevarat este ajutat de Edo Competition: masina poate fi transformata in versiune de curse fara probleme si, mai important, fara nici un cost suplimentar.
Maserati MC12 Corsa cu “piper” Edo

Maserati MC12 Corsa cu “piper” Edo

Maserati MC12 Corsa cu “piper” Edo

Maserati MC12 Corsa cu “piper” Edo


Niciun comentariu: