duminică, 16 septembrie 2007

Faceti cunostinta cu noul Maserati Coupe

Faceti cunostinta cu noul Maserati Coupe
Aparitia incantatorului Alfa Romeo 8C Competitione a eclipsat mai tot ce misca pe patru roti pe sosele, inclusiv pe Maserati Coupe, cel care ar fi trebuit sa detina rolul de primadona in cadrul nomenclatorului de coupe-uri aflat sub egida Fiat.

Stanjenitoarea situatie va fi rezolvata insa oficial cu ocazia salonului auto de la Geneva, cand cea de-a doua generatie a coupe-ului Maserati va fi dezvaluita privirilor miilor de curiosi.

Pana atunci, insa auto.ro va dezvaluie primele fotografii si informatii oficiale ale acestei masini, al carei design uluitor a fost semnat de studiourile Pininfarina.

Abordand deopotriva o eleganta clasica si o tusa cu iz de high-tech, masina se inspira din liniile limuzinei Quattroporte (vizibile in forma spatelui, in decupajele laterale, in partea frontala cu grila imensa dintr-o singura piesa si in capota arcuita) si propune o alternativa mai moderna la designul retro al supercar-ului Alfa Romeo.

Interiorul va oferi locuri pentru patru persoane, dar caracterizarea 2+2 avertizeaza asupra faptului ca nu este recomandabil sa stai in spate daca natura te-a inzestrat cu o inaltime normala.

Totusi, toata lumea va fi incantata de prezenta unei console centrale tapitata in piele, ce se va intinde de-a lungul intregului habitaclu.
Faceti cunostinta cu noul Maserati Coupe
Mult mai dezbatuta va fi insa partea tehnica, iar tifosi tridentului au de ce sa fie bucurosi: masina va avea o distributie a greutatii aproape perfecta (49% pe fata, 51% pe spate) si un motor V8 de 4,2 litri si 400 CP, ce isi va transmite puterea catre rotile din spate via o transmisie automata, ce va putea fi actionata si manuala prin intermediul padelelor instalate in spatele volanului.

La scurt timp de la lansarea masinii insa, vom constata ca aceasta este doar o versiune de baza. Pe masura ce cititi aceste randuri, inginerii italieni lucreaza deja la o versiune GranSport, ce va fi propulsata de un agregat nou-nout de 4,7 litri, despre care se spune ca va dezvolta intre 450 si 500 CP.

Si asta nu e tot: ceva mai tarziu, vor fi oferite atat un model Spyder cu acoperis din material textil, cat si un coupe-cabrio, in genul lui Mercedes SL. Mamma mia...

Niciun comentariu: