luni, 8 octombrie 2007

Siamezele Dogaru, operate din nou?

Kenneth Salyer, cel care le-a adus pe gemenele Dogaru in SUA, a declarat ca inca mai exista speranta in vederea separarii acestora. De aceea el a recomandat un nou set de analize facut de un medic de la prestigioasa Universitate Yale din orasul american New Heaven.

Dupa ce in vara medicii americani din Ohio au intrerupt procesul de separare a gemenelor siameze de origine romana, Tatiana si Anastasia Dogaru, in urma unei operatii care le-ar fi putut fi fatala fetitelor, acum, Kenneth Salyer, medicul care le-a adus pe gemene in America pentru a fi separate, a declarat in International Herald Tribune ca 'inca mai exista sperante'. El a promovat ideea unei noi incercari de separare, de aceasta data realizata de alta echipa decat cea din Ohio.

Familia s-ar putea muta din Ohio

El a spus ca 'exista cateva posibilitati', recomandandu-l in acest sens pe doctor John Persing de la Universitatea Yale. Parintii fetitelor spun ca 'speranta moare ultima', ei fiind gata de orice sacrificiu in cazul in care ar trebui sa se mute din Ohio, de aceasta data in New Haven, langa New York, pentru a fi in apropierea Universitatii Yale.

'Gemenele au inceput gradinita si sunt foarte fericite. Maria, fata noastra mai mare, a inceput si ea scoala, iar sotul meu lucreaza, pentru ca a fost acceptat de biserica din Ohio. Daca aceasta noua solutie se va dovedi viabila, poate ne mutam', ne-a spus Claudia Dogaru, mama fetitelor.

Niciun comentariu: