vineri, 31 august 2007

BMW X6 este mai aproape de lansare

X6 a fost surprins pe strazile din Munchen usor camuflata. De aceasta data masina si-a dezvaluit foarte clar silueta de coupe, dar si profilul de masina cu tractiune integrala. Daca pastram algoritmul de cresterea in dimensiuni de la X3 la X5, atunci X6 ar trebui sa fie cel mai mare SUV al BMW. Realitatea este alta. X6 va fi cel mai scump 4X4 al BMW, dar nu va avea dimensiuni mai mari ca X5.

X6 se doreste o masina exclusivista, trendy si va oferi la interior spatiu pentru 4 persoane. Sunt si pareri conform carora locurile din spate nu ofera suficient spatiu pentru persoane mai inalte. Oricum, nivelul de finisare a coupe-ului va fi peste X5, propriu limuzinelor de lux. Gama de motorizari incepe de la un 3.0 litri pe benzina si urca pana la gigantul V8 de 4.8 litri.

Pentru ca aspectul exterior sa ramana ancorat in zona SUV, X6-le fotografiat in Munchen foloseste jante de 18 inci – probabil acest element va fi preluat ca dotare de serie.

BMW vrea sa lanseze masina in 2009. Pentru a sublinia diferenta fata de X5 – cu care imparte 70 de procente din componente -, BMW propune pentru X6 notiunea de SAC (Sports Activity Coupe). Practic, BMW renunta la conceptul de „utilitate” (din SUV) pentru cel de „activitate”. Ca nivel de pret, X6 va avea un cost mai mare cu 5-7 mii de euro, in varianta de baza, decat X5.

Niciun comentariu: