joi, 30 august 2007

BMW M5 de 810 CP!

BMW M5 de 810 CP!
Ne-am obisnuit de ani de zile sa cautam in Germania cele mai ticnite creatii auto, o tara recunoscuta pentru tunerii sai creatori de masini incredibil si inutil de puternice.

Din cand in cand insa, de aiurea rasare cate un atelier ce se grabeste sa anunte ca tocmai a finalizat lucrul la o masinarie scandaloasa la adresa mediului, politiei, celorlalti participanti la trafic si a oricaror persoane sau obiecte va trec prin minte. Azi, e randul celor de la Currency Motors.

In peisajul tunerilor californieni este unul destul de obscur, dar acest monstru mecanic bazat pe BMW M5 ii va face cu siguranta cunoscuti in intreaga lume drept creatorii celui mai rapid sedan cu patru usi din lume.

Ca orice americani iubitori de simplu si rapid, cei de la Currency nu s-au complicat in ceea ce priveste modificarea V10-lui de cinci litri: doua turbocompresore au rezolvat rapid ecuatia, obligand uriasul cu tehnologie din Formula 1 sa dezvolte, eh, cat o masina de Formula 1: 810 CP.
BMW M5 de 810 CP!
Foarte interesant este insa plasamentul turbinelor: sub bara de protectie spate! Ei motiveaza ineditul montaj prin faptul ca ele s-ar fi supraincalzit daca ar fi fost montate in fata.

Acestea conteaza insa mai putin. Important este faptul ca acest M5 poate ajunge pana la, atentie, 386 km/h, ceea ce inseamna mai rapid decat un McLaren F1.

Totusi, daca te hotarasti sa iti plimbi prietenii in acest BMW de 350.000 de $ (ce va avea doar inca noua frati gemeni), nu le da de baut decat dupa cursa: ar fi pacat de tapiteria neagra din piele de crocodil, identica cu cea din masinile Bugatti din anii ’30...

Niciun comentariu: