luni, 27 august 2007

Noul model Bugatti poate fi considerat unul de colectie, pentru ca la uzina din Franta nu s-au mai facut masini din 1956

La salonul auto de la Los Angeles a fost prezentata cea mai scumpa si cea mai puternica masina din lume. Este vorba despre noul Bugatti Veyron, care costa nici mai mult nici mai putin de 1 milion si 200 de mii de dolari.

Masina are peste o mie de cai putere, dezvoltati de un motor W16 cilindri, avand patru axe cu came si patru turbo chargere si poate atinge o suta de kilometri pe ora in trei secunde, iar viteza maxima este de 400 de kilometri pe ora. Cuplul motorului atinge o valoare de 1250 Nm la 4000 rpm. Cele patru turbine inaltura aparitia fenomenului "turbo hole", existand astfel un cuplu foarte mare pe toata perioada accelerarii, iar axele cu came pot modifica perioadele de deschidere ale supapelor in functie de solicitarile motorului.

Transmisia la toate cele patru roti a unei astfel de puteri este asigurata de o cutie de viteze secventiala cu dublu ambreiaj (double cluch) si cu sapte trepte de viteza comandate de la volan. Sistemul DC permite schimbarea unei trepte de viteza in numai 0.2 secunde.

Interiorul este sportiv, de inalta calitate, fiind pe masura pretului acestei masini.

Bugatti, fondata in 1909, a anuntat ca poate produce anual in jur de 60 de bucati. Potrivit unui studiu de piata, cererea nu depaseste insa 300 de exemplare.

Noul model poate fi considerat si unul de colectie, pentru ca la uzina din Franta nu s-au mai facut masini din 1956. In 1998, compania Bugatti a fost cumparata de grupul Volkswagen.

Niciun comentariu: