vineri, 7 septembrie 2007

BMW si Mercedes acuza de furt construictorul chinez Shuanghuan

Gigantii auto BMW si Mercedes sunt profund derajati de ofensiva chinezilor in Europa. Nu faptul ca masinile din tara Marelui Zid sunt ieftine este problema celor doi constructori, ci furtul intelectual. Shuanghuan a adus in Europa SUV-ul CEO, dar a comunicat si despre finalizarea proiectului Nobel, un Smart Fortwo copiat la indigo.

Producatorul chinez a reusit astfel sa supere doua dintre cele mai importante branduri auto. BMW si Mercedes si-au propus sa actioneze in instanta compania Shuanghuan concomitent cu debutul showului auto de la Frankfurt. Din pacate pentru constructorii Europeni, o astfel de actiune va reusi sa faca foarte cunoscute cele doua masini.

Mai mult, promovarea gratuita de care vor beneficia CEO si Nobel poate sa le aduca vanzari record, cel putin pana cand instanta le va opri de la vanzare. Pe de alta parte este surprinzator faptul ca BMW nu s-a sesizat mai devreme fata de modelul CEO. Se pare ca abia prezentarea Smart-ului chinezesc i-a facut pe cei doi sa isi uneasca fortele pentru o actiune comunca.

Pana acum, tentativele de intrare in Europa ale chinezilor au fost dejucate de europeni prin testele EuroNCAP. Perfectionarea procedeelor de constructie a facut ca cel putin doua SUV-uri se ajunga in showroom-urile din Europa (si in Romania): Hover si CEO. Ambele masini sunt vandute doar cu versiuni de motorizare pe benzina si consta mai putin de 20 de mii de euro, fara taxe.

Niciun comentariu: